Bindweefselmassage

Zen Beauty zone

Bindweefselmassage is een therapeutische massage, gericht op het herstelvermogen van de huid. Door middel van stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd, de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd en de kwaliteit ervan sterk verbeterd. De klassieke bindweefselmassage is ontwikkeld door een aantal fysiotherapeuten en is later in de huidverzorgingsbranche geïntroduceerd vanwege de indrukwekkende resultaten. De massage wordt door speciaal daarvoor opgeleide huidspecialisten en huidtherapeuten uitgevoerd.
Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen, ook voor de dunne, gevoelige en couperose huid.
Indicaties:
– Huidveroudering
– Rimpels
– Verslapte huid
– Rokershuid
– Littekens
– Acne
– Slecht doorbloede huid
– Preventief voor alle huidtypen

De behandeling:
De gelaatsmassage wordt toegepast op de gereinigde en voorbehandelde huid. Na de massage zal de huid wat rozig en warm voelen, alsof u een dagje in de zon heeft doorgebracht, waarbij de versterkte doorbloeding zichtbaar is. De behandeling wordt afgesloten met aangepaste verzorgingsproducten.
De eerste behandelingen kunnen soms als onaangenaam ervaren worden. Dit zijn de verklevingen die voor problemen zorgen en die juist aangepakt moeten worden. Naarmate de kuur vordert zal het weefsel steeds losser en soepeler worden waarna de massage vaak als zeer weldadig wordt ervaren.

Effecten:
Bindweefselmassage versnelt het metabolisme (stofwisseling) van de huid, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Het bindweefsel zal zich dus gaan regenereren, wat een therapeutisch en verjongend effect heeft. Bovendien worden de huidfuncties genormaliseerd en verklevingen losgemasseerd. De massage is zeer geschikt tegen een verslapte, slecht doorbloede huid, rimpels en (acne)littekens. Bijzonder is dat met de massage meerdere huidproblemen in één keer behandeld kunnen worden.

Toepassing:
Bindweefselmassage is toepasbaar als losse behandeling bij of in plaats van een huidverzorgingsbehandeling (preventieve werking) of als kuur in geval van specifieke huidproblemen of -klachten (minimaal 6 behandelingen, 1 tot 2 maal per week). De massage kan onbeperkt worden herhaald.

De gemiddelde duur van een behandeling is 45 minuten. De tijdsduur kan soms variëren, wat afhankelijk is van de huidconditie en huidklachten.